مهمترین و اصلیترین قطعه سیستم کلاچ، صفحه کلاچ می باشد که امکان حرکت بقیه بخشهای قطعه را فراهم میکند. لنتهای موجود در سیستم صفحه کلاج باعث ایجاد اصطکاک بالا در این قطعه می شود تا صفحه کلاج بتواند تا متها عمر کند. اما به علت پرکاربرد بودن صفحه کلاج، این قطعه در گذر زمان دچار فرسودگی و یا خرابی میشود و نیاز به تعویض پیدا میکند.به طور معمول خودروسازان و تعمیرکاران میانگین عمر دیسک و صفحه کلاچ خودرو رو بین ۵۰ تا ۶۰ هزار کیلومتر تخمین می زنند، اما میزان دقیق اون بستگی به رانندگی هر فرد داره. به طور مثال در صورتی که شما در شهر هست و به علت ترافیک یا به علت طی کردن مسیرهای کوتاه مجبور به عوض کردن دنده و استفاده از کلاچ هستید، پس باید آمادگی بیشتری برای تعویض زودتر از موعد دیسک و صفحه کلاچ خودتون داشته باشید. عکس همین قضیه برای خودروهای بین شهری هم صدق می کنه که نیاز زیادی به تعویض دنده ندارند و میتونند تا ۸۰ هزار کیلومتر هم از صفحه کلاچ استفاده کنند.در این مقاله دلایل حرابی صفحه کلاج را بررسی میکنیم:
1- سر بالایی ها و سرپایینی ها!
از موارد غیر قابل اجتناب حین رانندگی وجود سربالایی ها و سرپایینی ها هستند. وجود این ناهمواری ها وارد شدن فشار به موتور خودرو می شود و وارد شدن فشار به خودرو نیز باعث ایجاد آسیب به صفحه کلاچ میگردد. بهتر است در سربالایی ها و سر پایینی ها با حداکثتر احتساط اتوموبیل رانی کنید. با این کار عمر موتور خودرو تان و در نتیجه صفحه کلاچ را نیز افزایش میدید.
2-رانندگی پر سرعت
رانندگی با سرعت زیاد مساوری است با عمر کلاج کم. شتاب زیاد باعث باعث استهلاک صفحه کلاچ می شود.
3-بیش از حد کلاج نگیرید
سعی کنید تا همیشه بعد از تعویض دنده، خیلی سریع و بدون تلف کردن وقت، پای خودتان را از روی کلاچ بردارید؛ چون که در صورت تماس پای شما با کلاچ،صفحه کلاچ خیلی سریع درگیر میشه و درگیری بیشتر مساوی است با عمر مفیذ کمتر صفحه کلاج
4-بارگیری بیش از ظرفیت ممنوع!
سوار کردن دوستان و آشنایانتان بیش از ظرفیت خودرو یا جابجایی بار های سنگین باعث وارد شدن فشار به قطعات مختلف خودرو به از جمله صفحه کلاچ میشود و در نتیجه میزان استهلاک صفحه کلاج افزایش می یابد.
بدون دیدگاه